Nohrlund Cocktails: Rom, Hyben og Havtorn

Sommertøjet er pakket sammen, snuen er sat ind, og dagene bliver kortere og koldere. Efteråret er over os, men den kølige årstid er mere end bare grå dage og kraftig vind. Det er nemlig årstiden, hvor der er rig mulighed for at kaste sig over de mange bær, som sommersolen har tryllet med. Det er ingen hemmelighed, at vi her i Nohrlund, er svært begejstret for nordiske efterårsbær, og i den anledning vil vi give jer et indblik i Den Gule Nohrlund-cocktail. 

 

Den Gule - Rom, hyben & havtorn

Vi har nøje udvalgt hyben og havtorn til vores gule cocktail. Hyben er rig på C-vitamin og har en karakteristisk sursød smag. Hyben vokser særligt langs de danske kyster, og modnes i løbet af sommeren, hvorefter frugten er klar til høst i efterårsmånederne. Du kender måske hyben for kernernes egenskab, som kløpulver og har måske endda prøvet det på egen krop. Men i vores gule cocktail, er hyben med for sin fyldige frugt, der sammen med den friske syre fra havtorn, giver anledning til et perfekt nordisk smagssammenspil. 

Havtorn vokser nær kystområderne, og er kendt for sit høje indhold af vitaminer samt omega fedtsyrer. De små gullige/orange bær er blevet en del af det moderne nordiske køkken, eftersom at syrligheden i dem er et godt supplement til det søde.

 Rom, hyben & havtorn

Råvarer af en særlig kategori

Både hyben og havtron bliver ofte betragtet som værende ”superfood”, hvilket er en særlig kategori af råvarer, som findes i naturen. De er overlegne kilder til essentielle nærringstoffer, som vi har brug for, men ikke selv kan danne. I Den Gule, danner de rammerne om en maskulin cocktail, der mixet med en lys caribisk rom, opnår en utrolig dybde og en nuanceret sødme.  

Tidligere kogte vi mange af vores safter, men nu koldpresser vi dem, hvilket bevarer vitaminerne, tilfører mere farve og giver en intens smag. Den Gule Nohrlund vandt guld ved San Fransisco World Spirits Competition i 2015, og er en rigtig efterårs cocktail. Med sin flotte farve, intense smag og varme udtryk kan den være et lækkert valg på en kedelig gråvejrsdag.

Den Gule Nohrlund