Cocktails til maden 

Alkohol-trenden har i løbet af de sidste par år ændret sig og efterspørgslen på cocktails er steget i takt med, at forbrugerne ønsker højere kvalitet og nye smagsoplevelser. Cocktails har lige så stille sneget sig fra baren og op på spisebordet og det er der flere gode grunde til.

Cocktails er et fremragende alternativ som drikkevarer til maden, og udseende-og smagsmæssigt kan de noget, som vin og øl ikke kan. Cocktails ser generelt mere luksuriøse og interessante ud, og de tilfører automatisk ens middag noget autentisk og spændende.

Det ekstraordinære ved cocktails er, at du kan sammensætte hver enkelt cocktail ud fra et hav af ingredienser og derved gøre den til en essentiel del af middagen. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du sammensætter en cocktail. Cocktails er ikke længere kun en pre - eller postdinner foreteelse. De giver dig muligheden for at lege med forskellige smagsnuancer og udtryk, således at de stemmer overens med madens karakteristika. Det kan være både lærerigt og spændende, at fravælge den vante vinmenu til fordel for cocktails til maden, og ikke mindst kan det være med til at få rykket nogle smagsmæssige grænser.

Vi har i den forbindelse samarbejdet med Mikkel Laursen, årets kok 2016, og fået ham til at give sit bud på en efterårsret, hvorved cocktails kan indgå som en essentiel del. Efteråret er kendetegnet ved de mange farver og modne bær, der med fordel kan benyttes i både cocktails og madlavning. I forlængelse af dette har vi givet vores bud på den perfekte efterårs cocktail, der må siges at være den oplagte medspiller til maden.

 

Den Bordeaux - Vodka, Valnød, Brombær og Basilikum - indsæt link til den bordeaux

 Vores Bordeaux cocktail er med sin struktur og power en oplagt cocktail til maden. Vi har lavet vores egen valnøddevodka med groft ristede valnødder. De er fyldt med tanniner, der giver den samme fornemmelse af at ” udtørre munden” som efter at have drukket et godt glas vin. Første fornemmelse er frugt og sødme fra de modne brombær, efterfulgt af en frisk og krydret smag af basilikum, før smagen af ristede valnød indtræder. Den bordeaux er vores bud på den perfekte cocktail til maden, og hvis du er interesseret i at rykke ved dine smagsmæssige grænser, så kan du passende følge nedenstående opskrift.

 

Opskrift - sammensat af Mikkel Laursen, årets kok 2016.

 

Grillet Ribeye med brombær, basilikum og syltede svampe og løg

 

2 couverter: 

  • 1 stk Ribeye bøf af 200 g
  • 1 pk brombær
  • 50 g bøgehatte
  • 10 perleløg
  • 1 dl æble eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 4 dl Oscar demi glace

 

Fremgangsmåde

Steg bøffen af på en rygende varm pande i olie, krydrer bøffen godt med salt og peber.

Efter bruningen skal bøffen have 5 min i ovn ved 200 grader og trække 5 min inden servering

 

Demi Glacen bringes i kog og tilsættes halvdelen af brombærrene og lad saucen trække i 10 min med de friske bær.

 

Kog sukker, eddike og vand op og hæld over de pillede svampe og perleløg

Lad svampene og løgene trække i 10 min med syltelagen.

 

Blend olie og basilikum op til 60 grader, sigtes derefter og dryppes lidt rundt på tallerknen ved anretningen

 

Velbekomme!