Nemme cocktailopskrifter til påskefrokosten

Perfekt til påskefrokosten – Færdigblandede cocktails på flaske

Påsken er en højtid med mange traditioner. Vigtigst af dem alle er dog påskefrokosten, som samler venner og familie om bordet og byder på hygge, dejlig mad og kolde cocktails. Vi giver dig her 3 nemme bud på at pifte dine påskecocktails op.

I mange hjem bliver påskefrokosten holdt som et sammenskudsgilde, hvor alle bidrager med noget til fællesbordet. Andre står for hele påskefrokosten selv, hvilket kræver masser af tid, indkøb og planlægning. Men med vores økologiske cocktails på flaske, sparer du både tid og energi på at servere færdigblandede cocktails for dine gæster. Og hvem siger, at man kun kan drikke påskebryg og akvavit til påskefrokosten?

Vores cocktails er hundrede procent økologiske og håndbryggede i Danmark med inspiration fra hele det skandinaviske køkken. Alle cocktails er tappet på flaske og findes i to forskellige størrelser; Den lille på 200ml, hvor der ca. er 1,5-2 cocktails og den store på 750ml, med ca. 6-7 cocktails pr. flaske. Alle Nohrlund cocktails indeholder i øvrigt 8,5% alkohol.

Nemme cocktailopskrifter og ideer til at pifte din Nohrlund cocktail op  

Den Gule Nohrlund med rom, hyben og havtorn passer perfekt til påskebordet. Her er Havtorn og hyben nøje udvalgt. Havtorn for sin friske syre og hyben med sin fyldige frugt, der giver anledning til et unikt nordisk smagssammenspil. Krydret med en mørk rom, får denne cocktail en utrolig dybde, der fuldender cocktailen.

Påskecocktail Påskecocktail

Chokolade på kanten

Gør lidt ekstra ud af dine påskecocktails med smeltet chokolade på kanten af glasset.

Alt du skal bruge er:

- Chokolade efter eget valg
- 1 æggehvide
- Isterninger

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i en skål og dyp kanten af cocktailglasset i det. (Det må gerne løbe lidt ned af kanten, så det giver en mere levende effekt.)

'Dry shake' en æggehvide i din shaker, eller anden lukket beholder, før du tilsætter isterninger og en Nohrlund cocktail og shaker dem sammen i ca. 1 minut.

Hæld cocktailen op i glasset og servér for dine gæster. (undlad isterningerne ved servering)

 

Påskecocktail Påskecocktail

Karamelkurv fyldt med godter

Denne spiselige karamelkurv til påskechokoladen er en super nem og sjov løsning til en lidt anderledes servering af både chokolade og cocktail. 

Alt du skal bruge er:

- 2,5 dl piskefløde 38%
- 125 g sukker
- 60 g glukose sirup

Fremgangsmåde:

Kog sukker, fløde og glykosesirup ved middel varme i omkring 30-40 minutter. (Du kan sagtens gå lidt til og fra det og røre i det indimellem, bare hold øje med, at det ikke koger for voldsomt)

Efter 30-40 minutter er karamelmassen gylden, sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden, når man rører i den.

Når karamellen er færdig, hældes den over en skål betrukket af husholdningsfilm, således at karamellem nemt slipper skålen efter afkøling. 

Stil karamelskålen på køl i nogle timer inden den er klar til at fylde med guf og til at servere for dine gæster. 

 

Påskecocktail 

Æggehvide på toppen

Nyd en påskecocktail med ekstra skum på toppen.

Alt du skal bruge er:

- 1 chokoladeæg, evt. fra Summerbird
- 1 æggehvide
- Isterninger

Fremgangsmåde:

'Dry shake' en æggehvide i din shaker, eller anden lukket beholder, før du tilsætter isterninger og en Nohrlund cocktail og shaker dem sammen i ca. 1 minut.

Hæld cocktailen op i glasset og tilføj lidt påskechokolade på kanten. (undlad isterningerne ved servering)

Rigtig god påske!