Cocktail opskrifter med Gin

Cocktails er meget mere end bare Piña Coladas med paraply pynt, og mange har fået øjnene op for de smagsmæssige muligheder, som cocktailverdenen byder på. I forbindelse med vores nye økologiske spiritus serie har vi besluttet at dele lidt ud af vores erfaring, hvor vi i dette oplæg vil præsentere en række cocktailopskrifter, hvor Gin indgår. Gin er gået hen og blevet en af danskernes favorit spiritustyper, og hvis du har mod på at gå skridtet videre fra den klassiske gin og tonic, så læs videre.

For mange kan det være en udfordring at lave cocktails på egen hånd, da det kræver tid, barudstyr og en masse råvarer, og derfor har vi inddelt cocktailopskrifterne i forskellige niveauer, så alle kan være med. Du kan læse meget mere om dét at lave cocktails fra begyndelsen i vores cocktail guide. 

Opskrifter på lækre Gin cocktails 

Vi giver dig her tre bud på de lækreste gin-cocktails, som du kan kaste dig over, når du er blevet træt af den velkendte gin & tonic.

Bees Knees  - Frisk med en blomstret sødme

Nohrlund Gin - Bees Knees Cocktail

Bees’ Knees gik fra at være almindeligt slang for noget godt til at blive et klassisk cocktailnavn, da man tilbage i forbudstidens USA begyndte at kamuflere smagen af elendig gin med honning og citron – mere skulle der ikke til.

Det er honningen, der gør Bees’ Knees speciel – den får en sødlig, afrundet smag med blomsternoter, som almindeligt sukker eller sirup ikke kan matche. Og citronsaften giver den nødvendige balance, så det ikke bliver en sukkersød cocktail.

Begynder niveau:

5cl Gin – gerne en klassisk gin med en god smag af enebær

2cl Citron juice – du kan sagtens selv presse en frisk, økologisk citron.
2cl Runny Honey (1:1 Honning og vand – rør det sammen)

Herefter er der kun tilbage at shake og straine cocktailen i et coupeglas eller hvad du nu lige har til rådighed. Såfremt du ikke har en cocktailshaker og en strainer, så kan en termoflaske og en te si også gå an. No need to worry.

London Buck - Krydret og tør med noter af muskatnød. 

London Buck - Nohrlund økologisk spiritus


London Buck blev opfundet tilbage i 1920’erne og går under kategorien klassiske cocktails. Det er en simpel cocktail med en masse smag, og den er specielt lækker på terrassen en varm sommeraften.

Medium Niveau:

5cl Gin

1cl Citronsaft  (du kan sagtens selv presse en frisk, økologisk citron)

Top med en vilkårlig Ginger Beer

2 Dash Angostura

- Byg i Highball glass med is

Gin-gin Mule – Frisk med krydrede noter af mynte og ingefær

Gin gin mule - Nohrlund økologisk gin

Mange af jer kender sikkert allerede Moscow Mule, der laves på vodka, men de færreste ved, at en Mule faktisk bare består af en vilkårlig spiritustype, lime/limesaft og ginger beer.
Hvis du er fan af Moscow Mule og er gin-elsker, så vil Gin-gin Mule med garanti falde i god jord.

Ekspert niveau

5cl Gin

2cl Citronsaft  (du kan sagtens selv presse en frisk, økologisk citron)

2cl Sukkersirup

2 Mynte stilke

Shake og strain i et highball-glas med is

Top med Ginger Beer og garner med mynteblade