International vodka dag - lækre cocktails fra Nohrlund

International Vodka Dag

Hos os i cocktailland er i dag en mærkedag af de helt specielle. Det er nemlig intet mindre end international vodka dag, og udover at være hjernerne bag Ladaen og tandpastaen, så må vi give Polen og Rusland et skulderklap for deres bidrag til spiritusverdenen.

Den ædle drik kan tilbagedateres til omkring 1400-tallet og blev primært fremstillet i Rusland, Polen og de baltiske lande. Med sin rene og elegante smag appellerer den til et bredt publikum. Vodkaen bliver typisk destilleret på korn eller kartofler, fortyndet med vand og derefter filtreret. Den smagsmæssige kvalitetsforskel kan variere betragteligt, hvilket skyldes brugen af vand, antal destillationer samt filtreringsprocessen. Vodka kan efterhånden fås i alle smagsvarianter, men du kan også selv være kreativ og tilsætte de ingredienser du holder af.

Vodka, jordbær og rabarber Den Røde

Lav din egen vodka infusion med valnød.

Vores valnøddevodka er lavet på en rigtig stærk vodka på 96%. En lidt mildere variant kan også bruges, men gerne så høj som mulig. Tag ca.12-13 hele valnødder med skal på, til 1 liter vodka. 

Skyl de hele valnødder for jord og andet godt, og slå dem derefter i stykker med en hammer. Rist dem derefter på en tør og varm pande til de bliver gyldenbrune. Gerne så brune, at de næsten er sorte. Det kan også gøres i en ovn ved 220 grader i ca. 15-20 minutter. Lad dem derefter køle af og hæld de næsten brændte valnødder ned i vodkaen.

Valnødder indeholder mange tanniner, og dem kan man trække ud af nødderne med en stærk spiritus. Tanninerne giver en tør og intens smag til vodkaen, som samtidig får en meget varm og aromatisk smag fra nødderne. Lad blandingen stå i ca. 10-14 dage. Længere gør heller ikke noget. Hvis du ønsker en ren valnøddevodka, så kan du med fordel filtrere væsken igennem et kaffefilter. Valnøddevodkaen kan holde sig indtil du har drukket den.

 

Vores vodka

Vores vodka stammer fra Polen, som er kendt for at have nogle af verdens ældste vodkadestillerier. Med deres mange års erfaring, er de nogle af dem, som producerer det bedste vodka i verden. Den rene og elegante smag i vores økologiske vodka skyldes  gode produktionsmæssige forhold, da destillering - og filtreringsprocessen danner rammerne for den høje kvalitet.  Vi bruger bl.a. vodka i vores Røde og Bordeaux cocktails, hvor vodkaen med sin elegange smag indgår i et sammenspil med de øvrige ingredienser.

Den Røde Den Bordeaux

Vidste du at..

  • De sovjetiske frontsoldater under 2. verdenskrig havde ret til én dl vodka om dagen?
  • Den første registrerede eksport af vodka var til Sverige I 1505?
  • Donald Trump lancerede sin egen vodka I 2007, men at salget svigtede og produktionen stoppede kort tid efter?